Wat wij bieden

Walewyc Mavo

Samen leren

Op de Walewyc leren we samen. Samen, dat zijn jij, andere leerlingen, de docenten en de school, je ouders en bedrijven in de buurt.

  • De docenten op de Walewyc staan voor je klaar. Ze kennen jou, en jij weet dat je bij hen terecht kunt. Ze geven jou goed les, zodat je de lesstof leert beheersen en ermee aan het werk kunt. Ze helpen je om steeds zelfstandiger te worden én om samen te werken.
  • Door samenwerken leren leerlingen ook veel van elkaar. Met je medeleerlingen bouw je aan een positieve sfeer, waarin je samen leert en jezelf ontwikkelt. 
  • Samen leren doen we ook met je ouders. Zij kennen jou het beste van iedereen. Daarom werken wij als school graag met hen samen om jou goed te begeleiden. Zo begeleiden we je samen zodat je kunt kiezen wat bij je past. 
  • De Walewyc Mavo werkt ook samen met tal van bedrijven en organisaties in Waalwijk en omgeving. Samen bieden we jou alle kansen om je te oriënteren op een vervolgopleiding en op werk.

 

Kansen & keuzes

Op de Walewyc krijg jij volop kansen. Wij bieden jou de kans om alles uit jezelf te halen. Op je laptop werk je aan opdrachten die bij jou passen en jou uitdagen. We hebben tutoren en lentoren die je helpen met de lesstof. Ook kun je bij ons een maatwerkdiploma behalen: je kunt een vak een jaar eerder al afsluiten (sprinten), of op een hoger niveau (springen). Ook stel je bij ons je eigen vakkenpakket samen in de bovenbouw zodat je examen gaat doen in vakken die je leuk vindt en waar je goed in bent. 

Je kunt bij ons veel zelf kiezen, zoals voor de sportklas of voor leuke creatieve workshops: techniek, theater, licht en geluid, mode en kunst. Een keer per week krijg je tijdens het Walewyc-uur een breed scala aan leuke en leerzame modules voorgeschoteld, zoals muziekles, ICT-vaardigheden of vrij lezen. 

 

Gezond & sportief

Wij zijn een gezonde en sportieve school. In de brugklas krijg je vier uur per week gym. Elke vrijdagmiddag kun je meedoen aan de sportklas met heel veel bijzondere soorten sport zoals golf, waterskiën, mountainbiken en freerunning. Als je wilt, kun je bij ons zelfs examen doen in sport: Lichamelijke ontwikkeling (LO2) is bij ons een examenvak. We besteden ook veel aandacht aan gezond leven, gezond eten en goed voor jezelf zorgen. Belangrijk, want als je goed in je vel zit, leer je het beste.

Walewyc Mavo