Over de brugklas

Walewyc Mavo

Samen met de mentoren en docenten zorgen we ervoor dat jij je snel thuis voelt op school en dat je samen met je nieuwe klas een onvergetelijke schooltijd beleeft!

 

Mavo-brugklas of Olympiaklas

Wij bieden jou de kans om alles uit jezelf te halen. Dat doe je in een van onze brugklassen: de Mavo-brugklas of de Olympiaklas.
  • De Mavo-brugklas is een klas voor leerlingen met een k/gt*-, gt- of gt/havo-advies. Je krijgt les op mavoniveau. Na klas 1 kun je doorstromen naar de mavo, de Olympiaklas of de havo.
  • De Olympiaklas is een driejarige brugklas voor leerlingen met het advies gt/havo. Je krijgt les op havoniveau. Elk jaar kies je met je mentor je leerroute: doorgaan in de Olympiaklas of doorstromen naar mavo of havo.

 

Zó ziet een schooldag eruit

  • In klas 1 heb je elke dag van 8.45 tot 14.45 of tot 15.30 uur les. De lestijden op onze school kun je hier bekijken. 
  • Elke dag houden de docenten van 8.15 tot 8.45 uur een begeleidingsmoment voor al je vragen, over huiswerk of over iets anders. Je kunt zo binnenlopen!
  • Je volgt lessen met je klasgenoten volgens een vast rooster. Voor elk vak ga je naar een ander lokaal en heb je een andere leraar.
  • Naast de vaste vakken kun je ook veel kiezen, bijvoorbeeld voor de sportklassen waar je kennismaakt met mountainbiken, klimmen, freerunning of paardrijden. Of de popklas, de modeklas of de beeldende kunstklas.

 

Leren wat jij nodig hebt

Op de Walewyc leren we uit lesboeken én met een persoonlijke laptop. Al onze klaslokalen hebben activboards voor interactieve lessen. Ook leren we door te doén. We hebben te gekke praktijklokalen, zoals een modern lab waar we spannende proefjes doen. En soms gaan we ook op pad, want leren doe je bij ons ook buiten de schoolmuren.

 

Mentor

In de brugklas krijg je een mentor die je wegwijs maakt in de school. Hij of zij is jouw vertrouwde contactpersoon op school. De mentor helpt je met het plannen van je huiswerk, het stellen van doelen én het behalen van die doelen. De mentor is ook voor je ouders het eerste aanspreekpunt.

 

Lentor

Als burgklasser heb je ook een lentor, een gemotiveerde en betrokken leerling uit de bovenbouw die jouw mentor assisteert. Je lentor zorgt op zijn eigen manier voor een warm welkom en maakt je wegwijs op je nieuwe school.