Examen & maatwerkdiploma

Walewyc Mavo

Examen doen

Aan het eind van het vierde jaar doe je examen. Vanaf het derde jaar telt een aantal resultaten al mee voor je eindexamen. Bij ons op school kun je in álle vakken examen doen. Ook in een zevende vak als je dat wilt. Jouw mentor of de decaan helpt je bij het maken van een keuze voor een leerweg en vakkenpakket.

 

Sprinten of springen

Op de Walewyc kun je een maatwerkdiploma halen: een diploma dat helemaal bij jou past. Hoe ziet dat eruit? Je kunt een examen voor een vak een jaar eerder doen: dat noemen wij sprinten. Springen kan ook: dan doe je een examenvak op een hoger niveau. De criteria voor deelname zijn te vinden op ons leerlingenportaal.

 

Vervolgonderwijs

Na de mavo kun je doorstromen naar het mbo of naar de havo. Het grootste deel van onze leerlingen gaat na het mavo-examen naar een opleiding op mbo 3 of 4 niveau. Ongeveer 15% van onze reguliere mavoleerlingen stapt over naar havo, vanuit klas 1 (ongeveer 5%) of na klas 4 (ongeveer 10%). Met een vmbo-diploma theoretische of gemengde leerweg kun je worden toegelaten tot mbo niveau 4 of havo 4. Zit je in de Olympiaklas, dan kun je sneller overstappen naar de havo. Aan het eind van elk leerjaar van de Olympiaklas stromen leerlingen door naar de havo, binnen drie jaar ongeveer 65%.