FAQ

Met welk schooladvies mag ik mezelf aanmelden? 

Als je een schooladvies hebt waar vmbo-gt inzit dan mag je jezelf bij ons aanmelden. Dit zijn dus de adviezen: vmbo-gt, vmbo-gt/havo en vmbo-kgt*
*mits het leerlingvolgsysteem passend is en we kunnen voldoen aan de ondersteuningsbehoefte. 

 

Hoeveel huiswerk krijg je?

Dat verschilt per vak en ook per periode. Maar maak je geen zorgen, we geven niet te veel huiswerk. Vaak kun je er in de les al aan werken. En in de brugklas begeleidt je mentor je bij het plannen van je huiswerk. Je krijgt van ons een huiswerkplanner. Wij leren je hoe je je huiswerk daarin kunt plannen.

 

Hoe ziet het gebouw eruit?

Je voelt je snel thuis in ons mooie, ruime en kleurrijke gebouw. Alle faciliteiten zijn aanwezig om lessen te geven die helemaal van deze tijd zijn. We zijn een kleinschalige school binnen een groter geheel en delen het schoolgebouw met het Dr. Mollercollege. Wil je doorstromen naar de havo, dan is de overstap supermakkelijk. Ook fijn: we hebben een goed ventilatiesysteem, zodat je je de hele dag lekker fris voelt.
 

Welke vakken krijg je allemaal?

Op de middelbare school krijg je allerlei leuke en uitdagende vakken. Sommige lijken op vakken die je op de basisschool kreeg: taal heet bij ons Nederlands en gym heet lichamelijke opvoeding. Nieuwe vakken zijn bijvoorbeeld levensbeschouwing en Frans. We hebben ook hele leuke extra vakken. Er zit vast iets voor je bij!

Op de Walewyc heb je in klas 1 t/m 4 geen tussenuren in je rooster staan. Je benut alle tijd op school dus goed! 
 

Kan ik opgeven met wie ik in de klas wil zitten?

Ja, als je aanmelding is goedgekeurd (na de meivakantie) kun je aangeven bij wie je in de klas wilt komen. Wij houden daar rekening mee.
 

Moet ik schoolspullen kopen?

De boeken kun je gratis regelen via school. Je hebt op onze school een laptop nodig, die kun je zelf kopen of via ons huren. Verder is het belangrijk dat je een goede schooltas hebt. Eentje die er goed uitziet en je laptop goed beschermt, maar die ook makkelijk mee te nemen is van lokaal naar lokaal. Voordat je begint op school krijg je een boodschappenlijstje met andere dingen die je nodig hebt zoals tekenspullen, een atlas, een woordenboek, pennen en schriften. En misschien is het ook handig om op je kamer thuis te zorgen voor een leuk bureautje waar je fijn je huiswerk kunt maken.
 

Hoeveel klasgenoten krijg ik?

Meestal zitten er ongeveer 25 leerlingen in een brugklas. Grote kans dat je nieuwe vrienden gaat maken. We snappen dat dit spannend kan zijn, daarom beginnen we de brugklas met een leuk kennismakingsprogramma.

 

Walewyc Mavo